Camping Tussendoortje

Heerlijk onthaasten en genieten van rust en ruimte

Kamperen

Voor veel Nederlanders is kamperen een echte “love it or hate it” manier van vakantie vieren. Terwijl de één helemaal weg is van de charme en de eenvoud van kamperen, moet de ander er niet aan denken om de luxe van thuis op te geven.

Eenvoud of luxe?

Maar kamperen is meer dan alleen een tentje met een luchtbed, of een piepkleine caravan waarin je alles moet inklappen en uitvouwen. Kamperen kan ook in een ruime stacaravan, met alles er op en er aan, of in een compleet ingerichte safaritent bijvoorbeeld. De veelzijdigheid die kamperen biedt maakt het zo leuk, of je nu het kampvuurtype of het glampingtype bent.

Veel voor weinig

Kamperen is een relatief goedkope manier van vakantie vieren waarbij toch veel te beleven valt. Breng je je vakantie bijvoorbeeld door op een vakantieresort met een camping dan heb je vaak een overvloed aan keuze in voorzieningen en faciliteiten voor alle leeftijden. Kies voor een camping dichtbij zee of aan een zwemmeer voor het ultieme vakantiegevoel en urenlang vermaak voor de kinderen.

Weg uit de dagelijkse sleur

Kamperen is een perfecte manier om te ontsnappen aan het dagelijkse leven, want op een camping gaat alles net even anders. De afwas doen is een stuk gezelliger met z’n allen bij het sanitairgebouw, de barbecue kan lekker elke dag aan, kinderen maken heel snel nieuwe vriendjes op een camping en het slapen in de natuur is heel rustgevend.

Je kunt er voor kiezen om je even helemaal af te sluiten van de buitenwereld, geen telefoon, geen internet, geen TV… voor veel mensen is dit de ultieme ontspanning. Maar het hoeft niet, want WiFi en kabel TV is nu op veel campings net zo vanzelfsprekend als een stroomaansluiting, zodat je ook op de camping niets hoeft te missen.

Hou het simpel

Het belangrijkste om te onthouden als je gaat kamperen is om even lekker de boel de boel te laten. Neem niet te veel spullen mee want je moet ook voor alles een plekje zien te vinden. En met minder spullen krijg je minder snel rommel, is het veel gemakkelijker om de auto in- en uit te pakken en blijft er meer tijd over om te genieten. En kom er achter dat je toch iets nodig hebt maar niet mee hebt genomen, dan kun je het altijd nog ter plekke kopen.

Ga je naar het buitenland, neem dan niet te veel boodschappen van thuis mee, maar probeer lekker nieuwe dingen uit. Natuurlijk willen de kids hagelslag op brood, maar de nasi met satésaus mag best thuis in het keukenkastje blijven staan.

Geniet van de kleine dingen tijdens het kamperen, de ochtendwandeling naar de campingwinkel voor verse croissantjes, het ontmoeten van nieuwe mensen, de gezelligheid, het buitenzijn…

Wie wil dat nou niet?

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *